Březen - měsíc společného čtení a psaní 1. část

26.03.2016 10:09

Letošní Březen - Měsíc čtenářů jsme si opravdu užili. Setkání s dětmi i dospělými byla inspirativní a plná pozitivní energie.

 

Pracovní výlet do Olomouce s ilustrátorkou Petrou Řehovou

Hned na začátku prvního jarního měsíce jsme se s Petrou Řehovou sešly v Olomouci. Pracovních úkolů jsme si naplánovaly víc. Tím hlavním bylo nafocení snímků, které by mohla spatřit širší veřejnost. Domlouvaly jsme program našeho vystoupení na veletrhu Svět knihy, Petra k němu vytvořila krásnou pozvánku. Musím jí také poděkovat za inspirativní pracovní listy pro kurz tvůrčího psaní. 
 
Prošly jsme upršeným historickým jádrem města. Neodolaly návštěvě Konviktu, v němž se odehrává děj krimi seriálu Modré stíny. V univerzitním informačním centru Upoint jsme způsobily trošku rozruch. Pak jsme byly mile přivítány a mohly se v klidu věnovat focení. Vysílené a hladové jsme se uchýlily do francouzské kavárny Café la Fée. Využily jsme ještě toho, že tam nebylo moc lidí a vytvořily pár fotek v zimní zahradě. Výlet jsme zakončily procházkou parkem.
 
 

U Oringle - článek o výletě na blogu Petry Řehové

V originální a oceňované Místní knihovně Vrdy

Do knihovny ve Vrdech a na paní knihovnici Petru Kobelovou jsem se už dlouho těšila. Knihovna je opravdu jedinečná. Stojí vedle kostela, původně fara a před knihovnou policejní služebna. Jednotlivé místnosti slouží rozmanitým aktivitám, které jsou hojně navštěvovány malými i velkými. 
 
Děti byly úžasné, s vervou se pustily do pohádkových úkolů, odpoledne si vyrobily svou vlastní knížku s ovečkami z vlny.
 

Den plný příběhů v Chrudimi

Na přání inspirativní Renaty Kašparové z Pracovny Ženy s.r.o. v Chrudimi se 12. března uskutečnil workshop pro zájemce o psaní. Během šesti hodin vytvořily účastnice 1 mikropovídku a 1 článek na blog, které si z Pracovny odnesly a hned publikovaly.
 
Alena Naďová - Březen
 
V místním tisku dokonce vyšel článek.
 
 
Pokračování...