Pohádky pro společné čtení jsou s vámi už 10 let

09.11.2020 17:42

V těchto předvánočních dnech slaví projekt Pohádky pro společné čtení 10 let od svého vzniku. Bohužel jsme stihli letos na začátku roku pohádkové dílny ve svitavské knihovně, ve škole v Olomučanech a na Knižním festivalu v Ostravě, další akce jsme museli zrušit nebo přeložit. Protože nemůžeme v tomto roce slavit naše výročí spolu s dětmi na čtenářských dílnách v knihovnách, ve Škole na zámku, ve školních třídách i jinde, tak jsme se rozhodli udělat radost vánoční nabídkou. Jsou v ní pohádkové knihy, pohádkové sešity i kreativní sady, bonusy, slevy i dárečky jako překvapení. Přejeme si, aby se naše pohádky dostaly k dětem, nejlépe pod vánoční stromeček.

Pohádky pro společné čtení pod vánoční stromeček

Pohádka převede poutníka přes temný les plný přízraků a příšer...

Vzpomínáte si, jaká dobrodružství jste v pohádkách zažívali a kam vás fantazie na bílém koni unášela? Vílí kouzla vás tam spolu s vašimi dětmi zase přenesou. Zažijete kouzelné společné chvíle, objeví se před vámi prostor pro vyprávění o tom, co je v životě důležité. Získáte náměty k povídání a tvoření a zjistíte, že se pohádky dotýkají přímo vaší duše.

Dospělí čtenáři o Pohádkách pro společné čtení

Moc se mi líbí jednoduše a srozumitelně vyprávěné příběhy, které jsou zjevně mnohem složitější. Na pár větách (které jsou skutečně věty, a ne sáhodlouhá rozvětvená souvětí) je vypíchnuté to nejdůležitější. A ty věty drží pohromadě, a zároveň ti přímo nabízí spoustu bílých míst, která si můžeš sám doplnit… Jsou prostě skvělé! 

Kateřina Krnáčová, bohemistka

 

Četli jsme si se synem ve vlaku po cestě do Poděbrad, kde jsme byli na výletě. Bavil ho obsah, byl zvědavý na obrázky i úkoly (mimochodem poznal všechny ryby, dost jsem žasla, ani nevím, že je zná…).  Opět to vypadá skvěle, ilustrace jsou krásné, pohádky čtivé. Moc se mi líbí úkoly, aby děti podle obrázků odhadly, o čem příběh bude. Také jsem nadšená z otázek, kdy si objasňují význam některých slov.

Lenka Krejčová, dětská psycholožka, odborná lektorka Pohádek pro společné čtení

 

Líbí se mi, že jednoduché texty dokážou přečíst už i prvňáčci. Na konci školního roku četli bez potíží odstavce i celé stránky. Protože jsou texty pro malé děti srozumitelně napsané, nemají je ve většině případů problém číst s porozuměním. Děti pohádky docela prožívají, smějí se u nich, čemuž napomáhají i zdařilé a vtipné ilustrace. Mně se nejvíce líbilo, jaké zadostiučinění děti prožívaly, když bylo v pohádce zlo potrestáno. 

Lenka Antonovová, učitelka ZŠ, Holešov

 

Zapojili jsme se s pohádkami do kampaně Darujeme české Vánoce a připravili pro vás milou vánoční nabídku s poštovným zdarma, slevami a dárkem do každého balíčku.

Objednávejte na stránce České Vánoce, kód CESKEVANOCE.