Pohádky pro společné čtení na začátku roku 2017

08.01.2017 16:23

 

Milí přátelé Pohádek pro společné čtení,

srdečně zdravíme v novém roce a všem přejeme úrodný rok 2017.

V loňském roce jsme vás tak podrobně neinformovali, ale nebylo to tím, že by se nic nedělo. Stejně jako v předchozích letech jsme s radostí připravovali pohádkové dílny pro děti v knihovnách a v dramatické školičce.

Semináře pro knihovníky a pedagogy

Zajímavé a přínosné pro nás (a snad i pro účastníky) byly semináře Pohádky pro společné čtení pro dospělé - knihovníky, pedagogy i psychology. Tři z nich byly v Praze - v DYS-centru, Městské knihovně Praha a v Národní knihovně ČR.

Srdcem pro zámek v Poběžovicích

S radostí jsme se zúčastnili benefiční akce na záchranu zámku v Poběžovicích a spřátelili se s její organizátorkou, milou Janou Podskalskou. Navázali jsme nejen přátelství, ale i bližší spolupráci, jak uvidíte brzy.

Svět knihy Praha 2016

Vyvrcholením roku byl program na veletrhu Svět knihy Cesta labyrintem za princeznou. Náš tým posílila moderátorka Klára Kašparová a dala akci ten správný spád a šmrnc. Děti procházely stanovišti, plnily pohádkové úkoly a nakonec získaly odměnu od princezny. Nám byl odměnou plný velký sál Rosteme s knihou a setkání celého týmu s přáteli a fanoušky.

 

Rodí se nová pohádková knížka

Na konci roku začaly dozrávat nápady na novou pohádkovou knížku a od 1. ledna začala intenzivní práce. Nejdřív na textu a ilustracích (Petra Řehová/Oringle). Hned vzápětí na všem dalším okolo (celková podoba knížky, grafika, finanční podpora atd.).

Máme se všichni letos na co těšit. Doufáme, že vy s námi.

Další informace a aktuality můžete sledovat na našem Facebooku Pohádky Společné Čtení.

 

Za pohádkový tým

Alena Vorlíčková

 

Jako ocenění kvality stránek Národni knihovnou ČR zařadila NK webové stránky Pohádky pro společné čtení do svého katalogu a České národní bibliografie.

Kontakt

Mgr. Alena Vorlíčková www.alenavorlickova.cz spolecnecteni@gmail.com