Setkání partnerů Rosteme s knihou

22.11.2013 13:57

Setkání partnerů kampaně Rosteme s knihou

čtvrtek 21. listopadu 2013

 

Kampaň Rosteme s knihou se stala naším partnerem se záštitou v červnu 2012. Pohádky pro společné čtení mají na stránkách svoji sekci, kde jsou základní informace a kontakty,  přidáváme tam také akce a novinky. Máme k dispozici propagační materiály, které používáme jako odměny za čtení při našich pohádkových dílnách, plakáty a čtenářské metry pro knihovny a školní třídy.

Kampaň na podporu čtenářství Rosteme s knihou je součástí aktivit společnosti Svět knihy, která byla založena v roce 1997 Svazem českých knihkupců a nakladatelů (SČKN). První setkání partnerů proběhlo v Praze ve čtvrtek 21. 11. 2013 v Městské knihovně v Praze na základě pozvání od Ing. Barbory Vokounové, která s jednotlivými partnery během roku komunikuje a spolupráci koordinuje.

V Malém sále Městské knihovny v Praze jsme se sešly s organizátorkou spřáteleného projektu Pohádky pro kulíšky Dášou Holou, šťastně vyčerpanou z finišování na druhém dílu Pohádek pro kulíšky, který právě odeslala do tiskárny. V této pohádkové sbírce jsou i naše dvě pohádky s informacemi a odkazy na PSČ. V kavárně se k nám přidal vydavatel Kouzelné zahrady, slovenista Mgr. Radek Novák, s nímž jsme probrali první krůčky našeho před týdnem pokřtěného „novorozence“, kterého jsme opatřili logem Rosteme s knihou.

Zahájení akce a představení aktivit Rosteme s knihou se ujala Ing. Vokounová. Pak následovaly pětiminutové prezentace jednotlivých partnerů – nakladatelství  Host, Portál, Grada, Meander, Svazu knihovníků a informačních pracovníků České republiky, knihovny v Jičíně, Nymburce, Brně a Městské knihovny Praha, projektu Školní čtenářské kluby, literární server Knihovnice.cz, projekt Tactus.cz pro nevidomé čtenáře, Česká sekce IBBY, časopisu pro multikulturní děti Kamarádi…

Setkání bylo zakončeno neformálním povídáním, výměnou kontaktů a nápadů. Paní Vokounová ještě připomněla možnost pronájmu sálu Rosteme s knihou na knižním veletrhu Praha 2014. Hned jsme této nabídky využili a v sobotu 17. 5. 2014 v 15 hodin se těšíme na setkání v Praze na výstavišti.

 

Jako ocenění kvality stránek Národni knihovnou ČR zařadila NK webové stránky Pohádky pro společné čtení do svého katalogu a České národní bibliografie.

Kontakt

Mgr. Alena Vorlíčková www.alenavorlickova.cz spolecnecteni@gmail.com